Overzicht domeinnaam extensies

 

De eerste stap naar een unieke plaats op het internet

Wilt u als bedrijf, vereniging, stichting of particulier een eigen website beginnen? Dan heeft u behoefte aan een unieke plaats op het wereldwijde internet. Het begin daarvan is een domeinnaam: een uniek adres op internet dat bestaat uit een naam (bijvoorbeeld: bedrijfsnaam) en een extensie (bijvoorbeeld: .nl).

 

Twee soorten domeinnamen

Er zijn twee soorten domeinnamen. De eerste is in combinatie met landen extensies zoals .nl (Nederland), .be (België) en .de (Duitsland). De tweede in combinatie met algemene extensies zoals .com, .eu en .net. De domeinnamen worden uitgegeven door een zogeheten registry, in Nederland is dit de SIDN. Wanneer u bij ons een domeinnaam registreert onderhouden wij het contact met zo'n registry voor u. U heeft hier verder geen omkijken naar.

 

Met alleen een domeinnaam bent u er echter nog niet

Als u een domeinnaam heeft gevonden die nog vrij is dan bent u er nog niet. Met alleen een domeinnaam kunt u niet veel. Als u bij ons een domeinnaam afneemt, dan kunnen wij deze doorsturen naar een bestaande website hosting of gebruiker voor uw nieuwe website. Om een website beschikbaar te maken heeft u ook een hostingpakket nodig. Als full service internetbureau bieden wij hiervoor diverse mogelijkheden. In overleg met u bepalen we welk pakket het meest geschikt voor uw website is. Ook is het mogelijk om een domeinnaam alleen te gebruiken voor het ontvangen van e-mail. Hiervoor hebben wij een speciaal e-mailpakket. Wilt u meer informatie over de hosting mogelijkheden neem dan contact met ons op en dan kunnen wij u hierbij helpen. 

 

Bij de prijs inbegrepen

Als u een domeinnaam bij ons afneemt dan verzorgen wij ook het beheer van bijvoorbeeld de DNS, of het doorsturen naar uw website voor u. Mocht u dit zelf kunnen en willen doen, dan is dit uiteraard geen probleem.

 

Wilt u nu een domeinnaam aanvragen?

Neem dan nu contact met ons op voor het aanvragen van een domeinnaam

Running Archives